Ce Trebuie să Știi despre Standardele Passivhaus

Ce este o casă pasivă?

Casele pasive sunt un concept de construcție care are ca scop crearea de case și structuri plăcute, ecologice și economice. Este unul dintre cele mai importante standarde de eficiență energetică din lume. Casele pasive sunt concepute pentru a oferi un nivel ridicat de confort pentru ocupanți, utilizând în același timp foarte puțină energie pentru încălzire și răcire.

Acestea sunt construite cu o atenție minuțioasă la detalii și la standarde stricte de proiectare și construcție definite de Institutul Passivhaus din Germania și pot fi certificate printr-o procedură riguroasă de certificare a calității.

Standardele Passivhaus

Nivelurile ridicate de confort și de economisire a energiei asociate cu standardul Passivhaus sunt atinse prin teste de calitate independente, conform unei experiențe de peste două decenii. Toate clădirile Passivhaus trebuie să treacă printr-o verificare riguroasă a conformității. Componentele specifice, proiectanții/consultanții și meseriașii pot fi toți certificați.

Calitatea aerului și confortul sunt cei doi piloni care definesc o casă pasivă: „O casă pasivă este o clădire în care confortul termic poate fi obținut numai prin postîncălzirea sau postrăcire a fluxului de aer proaspăt necesar pentru o bună calitate a aerului interior, fără a fi nevoie de recircularea suplimentară a aerului.” – Institutul Passivhaus (PHI)

Certificarea Passivhaus este, de asemenea, disponibilă pentru proiectele care utilizează extrem de puțină energie. EnerPHit este o cerință relativ îngăduitoare pentru proiectele de modernizare în cazul în care îndeplinirea standardului Passivhaus este imposibilă din cauza arhitecturii existente sau a preocupărilor de conservare. Constrângerile externe nu ar trebui să împiedice pe nimeni să îndeplinească standardele cerute atunci când construiește o casă pasivă.

De ce Passivhaus?

Clădirile Passivhaus reduc cu 75% necesarul de încălzire a spațiilor, în comparație cu practica standard pentru construcțiile noi din Regatul Unit. Prin urmare, standardul Passivhaus oferă o metodă solidă pentru a ajuta industria să atingă reducerea cu 80% a emisiilor de dioxid de carbon, obiectiv legislativ stabilit de guvernul britanic. Passivhaus se aplică, de asemenea, proiectelor de modernizare, realizând economii similare în ceea ce privește necesarul de încălzire a spațiilor.

Dovezile și feedback-ul de până acum arată că clădirile Passivhaus au performanțe conforme cu standardul, ceea ce este esențial, având în vedere că discrepanța dintre aspirațiile de proiectare și performanțele de execuție pentru multe clădiri noi din Regatul Unit poate fi de 50-100%.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.