Ce este un „Design Pasiv” pentru o Casă?

Termenul „design pasiv pasivă” se referă la un tip de arhitectură care se folosește de condițiile meteorologice pentru a menține un interval de temperatură adecvat în locuință. Proiectarea pasivă reduce la minimum sau elimină nevoia de încălzire sau răcire suplimentară, care reprezintă aproximativ 40% din consumul de energie în locuința medie din Australia (sau considerabil mai mult în unele regiuni).

Este imposibil de supraestimat valoarea proiectării pasive. Acordarea atenției la principiile unei proiectări pasive excelente, care sunt adecvate pentru climatul dumneavoastră, „blochează” efectiv confortul termic, cheltuieli reduse de încălzire și răcire și emisii mai mici de gaze cu efect de seră pe toată durata de viață a casei dumneavoastră.

Se bazează pe surse naturale de energie

În arhitectura pasivă se folosesc surse naturale de încălzire și răcire, cum ar fi soarele și brizele răcoritoare. Aceasta se realizează prin orientarea corectă a structurii pe amplasamentul său și prin planificarea cu atenție a anvelopei clădirii (acoperișul, pereții, ferestrele și podelele unei case). Învelișurile clădirilor care sunt bine proiectate reduc aportul și pierderile inutile de căldură.

Atunci când se planifică și se construiește o locuință, perioada cea mai rentabilă pentru a realiza o proiectare pasivă optimă este atunci când aceasta este proiectată și construită pentru prima dată. Pe de altă parte, modificările semnificative aduse unei case existente pot fi o modalitate rentabilă de a crește confortul termic – chiar și schimbările modeste pot face o mare diferență. Dacă achiziționați o casă sau un apartament nou, gândiți-vă cât de bine vă va ține de cald și cât de ușor poate fi actualizată pentru a reflecta principiile excelente de proiectare pasivă în climatul dumneavoastră.

Totul ține de preferințele dumneavoastră

Pentru cele mai bune rezultate, casele „pasive” au nevoie de utilizatori „activi” – cei care au o înțelegere de bază a modului în care casa interacționează cu mediul zilnic și sezonier, cum ar fi când să deschidă și să închidă ferestrele și cum să acționeze umbrirea variabilă.

O varietate de tehnici interconectate contribuie la o proiectare pasivă excelentă, fiecare dintre acestea fiind subiectul unui articol separat în acest domeniu. Tehnicile de proiectare pasivă diferă în funcție de climă, după cum se detaliază în Design for Climate. Combinația optimă de metode de proiectare pasivă depinde, de asemenea, de caracteristicile specifice ale locației dumneavoastră. Alegeți un proiectant care este familiarizat cu proiectarea pasivă pentru mediul dumneavoastră și luați în considerare angajarea unui specialist în performanță termică pentru a utiliza un software de performanță termică pentru a modela alegerile alternative de proiectare.

Pentru a obține un confort termic pe tot parcursul vieții, costuri energetice reduse și emisii minime de gaze cu efect de seră, o bună proiectare pasivă este esențială.

Lasă un răspuns