5 Principii de Construcție a unei Case Pasive

O casă pasivă este o metodologie recentă de construire a unei case cu scopul de a reduce emisiile de carbon și de a menține facturile lunare mai mici. Există o mulțime de beneficii ale unei astfel de case. Cu toate acestea, atunci când construiți sau recunoașteți o astfel de structură, este util să cunoașteți câteva dintre principiile care stau la baza construirii unei astfel de locuințe.

  • Închidere ermetică

Stratul etanș la aer se găsește adesea în interiorul pereților exteriori (membrană, tencuială). Este de preferat să se evite pe cât posibil perforarea acestuia. În schimb, ați putea găsi soluții pentru a agăța fotografii fără a folosi cuie. Dacă trebuie să găuriți pereții, asigurați-vă că sigilați corespunzător orice gaură rămasă după ce ați îndepărtat șuruburile.

  • Sistemul de ventilație

Ar trebui să schimbați filtrul de aer proaspăt și filtrul de evacuare a aerului o dată pe an, la fel cum ați face cu un aspirator. Acest lucru va garanta faptul că echipamentul de ventilație este în stare bună de funcționare și că calitatea aerului interior este menținută eficient. Menținerea unor deschideri de aer de depășire libere în interior și a unor supape de extracție/alimentare va ajuta, de asemenea, ca aerul proaspăt să circule în întreaga clădire.

Încă 3 sfaturi pentru o ventilație adecvată: 

  1. Reduceți și mai mult consumul de energie prin deschiderea ferestrelor pentru ventilație atunci când temperatura exterioară și nivelul de umiditate sunt apropiate de mediul interior ideal. – Nu uitați să porniți din nou dispozitivul de ventilație atunci când vremea se schimbă.
  2. Reduceți debitul de aer dacă vi se pare că aerul este excesiv de uscat în timpul perioadelor reci de iarnă. Puteți spori acest lucru prin păstrarea plantelor de interior și prin agățarea hainelor în interior.
  3. Păstrați toate setările și locațiile inițiale ale supapelor sau consultați un profesionist calificat înainte de a face orice modificare pentru a vă simplifica viața.
  • Geamuri eficiente și umbrire eficientă

Permiteți soarelui să vă încălzească gratuit zona prin menținerea ecranului exterior deschis pe toată durata lunilor de iarnă. Cu un ecran antiorbire intern instalat, citirea ecranului de calculator devine mai confortabilă. Utilizați pur și simplu umbra atunci când temperatura interioară crește peste nivelul dvs. de confort.

Acest lucru este mai ușor de gestionat prin proiectarea casei și prin utilizarea unor ferestre adecvate.

  • Încălzire

Sistemele de reducere nocturnă (sisteme automatizate care reduc temperaturile din încăperi pe timp de noapte pentru a economisi cheltuielile de încălzire) sunt ineficiente în structurile Casei Pasive și, prin urmare, reprezintă o complexitate inutilă. Doriți pur și simplu o cantitate mică de energie electrică pentru încălzire, care poate fi furnizată continuu prin intermediul radiatoarelor de sub ferestre!

  • Răcire

Preocupările legate de vârfurile de sarcină nu există în structurile Casei Pasive: Necesarul de răcire este modest și practic constant datorită inerției ridicate a acestora. Cu toate acestea, folosiți bine umbrirea exterioară!

Lasă un răspuns