6 Beneficii ale unei Case Pasive

Casele pasive sunt noua normă. Pe măsură ce autoritățile de reglementare fac presiuni pentru alternative mai ecologice pentru construcția de case, acest concept este mai mult decât o casă cu consum redus de energie. Acesta utilizează concepte fizice pentru ventilație, reglarea temperaturii și multe altele.

Care sunt beneficiile unei case pasive?

  1. Confort. Standardul Casei Pasive introduce un nou nivel de excelență, combinând confortul optim atât în lunile reci, cât și în cele calde, cu costuri de construcție reduse, așa cum au dovedit în mod repetat locuitorii Casei Pasive.
  2. Calitate. Datorită nivelului ridicat de izolație și a construcției etanșe, structurile Casei Pasive sunt recunoscute pentru eficiența lor. Un alt element esențial este „proiectarea fără punți termice”, ceea ce înseamnă că izolația este plasată în întreaga clădire fără „puncte slabe”, eliminând zonele reci și pierderile excesive de căldură. Un alt element important în construcția de tip Casa pasivă este utilizarea acestei abordări pentru a oferi un nivel ridicat de calitate și confort, reducând în același timp la minimum daunele cauzate de umiditate.
  3. Sustenabilitate. S-ar putea să fi fost șocat să aflați că preocupările legate de mediu nu au fost abordate la începutul acestui eseu. Prin definiție, structurile de tip Casa pasivă sunt ecologice: consumă foarte puțină energie primară, asigurând rezerve ample de energie pentru generațiile viitoare, fără a provoca daune mediului. În comparație cu energia pe care o economisesc ulterior, energia suplimentară necesară pentru crearea lor (energia încorporată) este neglijabilă. Nu este nevoie urgentă de mai multe ilustrații, deoarece acest lucru pare a fi evident. Cu toate acestea, este remarcabil faptul că standardul Passive House permite acest grad de sustenabilitate pentru oricine dorește să construiască o casă nouă sau să renoveze una mai veche la un cost rezonabil. O contribuție la protecția mediului. Rețineți că toate conceptele au fost publicate și toate instrumentele de proiectare au fost puse la dispoziția tuturor arhitecților.
  4. Accesibilitate. Construcția unei case pasive nu numai că economisește bani pe termen lung, dar este, de asemenea, șocant de ieftină la început. Eliminarea sistemelor scumpe de încălzire și răcire compensează investiția în componente de construcție de calitate superioară, necesare pentru standardul Casei Pasive. Asistența financiară suplimentară devine din ce în ce mai accesibilă în multe țări, ceea ce face construcția unei case pasive și mai accesibilă. Aflați mai multe despre rentabilitatea caselor pasive.
  5. Economii de 90%. Măsurătorile efectuate în 114 unități de case pasive ca parte a proiectului CEPHEUS au relevat o economie medie de aproape 90%; de atunci, au fost monitorizate mult mai multe case pasive, cu rezultate convingătoare. În alți termeni, o casă pasivă este o „casă cu factor zece”, ceea ce înseamnă că utilizează o zecime din energia pe care o folosesc locuințele obișnuite.
  6. Versatilitate. O casă pasivă poate fi proiectată de orice arhitect calificat. Orice clădire nouă, oriunde în lume, poate fi construită pentru a respecta standardul Casei Pasive prin combinarea unor măsuri specifice. Structurile nerezidențiale, cum ar fi clădirile administrative și școlile, utilizează din ce în ce mai mult standardul Casei Pasive.

Lasă un răspuns