Ce este o Casă Pasivă?

În ultimii ani, Casa pasivă a devenit din ce în ce mai populară în rândul oamenilor și, încet-încet, devine un element de bază pentru modul în care ar trebui construite casele, deoarece autoritățile de reglementare fac presiuni în favoarea acestui concept ecologic și economic.

Dar ce este o casă pasivă?

Un standard de construcție care este în același timp eficient din punct de vedere energetic, plăcut și economic, fiind în același timp și prietenos cu mediul.

Casa pasivă nu este o marcă comercială, ci mai degrabă o idee de construcție care poate fi folosită de oricine și care s-a dovedit a fi eficientă.

Structurile Passive House pot economisi până la 90% din energia de încălzire și răcire în comparație cu un stoc de clădiri standard și peste 75% în comparație cu o construcție nouă. Structurile Casei pasive consumă mai puțin de 1,5 litri de combustibil pentru încălzire pe metru pătrat de suprafață locuibilă pe an, ceea ce este considerabil mai puțin decât clădirile convenționale cu consum redus de energie.

În regiunile calde, unde clădirile utilizează mai multă energie pentru răcire decât pentru încălzire, s-au observat reduceri similare de energie.

Gradul mare de confort oferit de structurile Casei Pasive este adesea lăudat. Acestea utilizează surse de energie din interiorul clădirii, cum ar fi căldura corporală a ocupanților sau căldura solară care pătrunde în structură, pentru a facilita mult încălzirea.

Ferestrele adecvate cu o bună izolare, precum și o carcasă a clădirii formată din pereți exteriori, acoperiș și planșeu bine izolate, mențin căldura în interior în timpul iernii și în exterior în timpul verii.

Un sistem de ventilație asigură aer proaspăt continuu, ceea ce duce la o calitate mai bună a aerului, fără a genera curenți de aer. Acest lucru asigură, de exemplu, niveluri scăzute de Radon și îmbunătățește condițiile de sănătate. Căldura conținută în aerul evacuat poate fi reutilizată cu ajutorul unui dispozitiv de recuperare a căldurii foarte eficient.

Structurile de tip „Casa pasivă” economisesc multă energie, deoarece utilizează componente de construcție eficiente din punct de vedere energetic și dispun de un sistem de ventilație bun: Nu se fac compromisuri în ceea ce privește confortul; dimpotrivă, nivelul de confort este mult îmbunătățit.

Lasă un răspuns