Orientarea unei Case Pasive

Modul în care vă amplasați locuința pentru a profita de elementele climatice, cum ar fi soarele și brizele răcoritoare, se numește orientare. În toate regiunile, cu excepția celor tropicale, de exemplu, camerele de zi ar trebui să fie orientate spre nord sau cât mai aproape de nord, oferind o expunere solară maximă și o umbrire simplă a pereților și ferestrelor pe timp de vară.

Cererea de încălzire și răcire auxiliară este redusă, iar accesul luminii solare la panourile pentru panouri fotovoltaice și apă caldă este îmbunătățit. Ca urmare, casa dvs. este mai confortabilă pentru a trăi și mai puțin costisitoare pentru funcționare. Se ține cont de mișcarea soarelui vara și iarna, precum și de direcția și tipul de vânt.

Umbrirea de vară diminuează căldura de vară, îmbunătățește confortul și economisește energie prin umbrirea casei și a spațiilor exterioare. Pe fiecare metru pătrat al unei suprafețe, lumina directă a soarelui poate furniza aceeași cantitate de căldură ca un singur radiator cu bară.

O umbrire eficientă, cum ar fi streașinile, copertinele pentru ferestre, obloanele, pergolele și plantele, poate bloca până la 90% din căldură. Geamul neprotejat este frecvent cea mai mare sursă de absorbție a căldurii într-o casă, de aceea este important să îl umbriți pentru a preveni obținerea de căldură nedorită.

Pe de altă parte, umbra permanentă prost construită poate obstrucționa soarele de iarnă. Puteți utiliza umbra pentru a maximiza confortul termic prin estimarea unghiurilor de însorire pentru zona dumneavoastră, ținând cont de climă și de orientarea casei.

Share

Lasă un răspuns