Încălzirea Solară și Răcirea Pasivă a unei Case Pasive

Cea mai rentabilă metodă de a vă încălzi casa este încălzirea solară pasivă. Pe scurt, proiectarea încălzirii solare pasive împiedică soarele de vară să intre și permite soarelui de iarnă să intre, asigurându-se în același timp că anvelopa clădirii reține căldura în interior iarna și permite evacuarea căldurii acumulate în timpul verii.

Orientarea, masa termică, etanșarea și alți factori joacă cu toții un rol în construcția unei case încălzite cu energie solară pasivă. Deoarece majoritatea climatelor au nevoie atât de încălzire, cât și de răcire pasivă, se recomandă citirea acestei pagini împreună cu Proiectarea în funcție de climă (pentru a stabili zona climatică) și Răcirea pasivă.

Răcirea pasivă este cea mai rentabilă metodă de răcire a casei dumneavoastră. Pentru a fi eficiente, sistemele de răcire pasivă trebuie să răcească atât casa, cât și persoanele din interiorul acesteia, folosind componente precum mișcarea aerului, răcirea prin evaporare și masa termică.

Abordările de proiectare a răcirii pasive pot fi utilizate atât la construcțiile noi, cât și la renovări într-o varietate de zone climatice. Toate zonele necesită un anumit tip de încălzire pasivă în timpul iernii, de aceea studiați acest articol în combinație cu Proiectarea pentru climă și Încălzirea pasivă.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.