De ce unii dezvoltatori imobiliari aleg aluminiul în locul uPVC pentru ferestrele lor?

Dacă sunteți în căutarea unei case noi pe care să o cumpărați într-o zonă rezidențială nouă, cel mai probabil veți intra în contact cu un dezvoltator imobiliar care construiește întregul cartier.

O casă este o investiție foarte mare de făcut și una foarte importantă. Prin urmare, doriți să știți cum este construită. Mai ales, atunci când o cumpărați, spre deosebire de a o construi singur.

Când vine vorba de ferestrele pentru adăugarea casei tale, una dintre întrebările pe care le-ai putea avea este dacă aluminiul sau uPVC este materialul cel mai bun. Nu există un răspuns definitiv la întrebarea dacă aluminiul sau PVC-ul este superior. Fiecare dintre aceste materiale are propriile sale proprietăți care le fac mai bune pentru anumite aplicații.

Cu toate acestea, unii dezvoltatori imobiliari preferă aluminiul în detrimentul PVC-ului, argumentând că este mai durabil și mai sustenabil, arată mai bine, iar piața lor prezintă un interes mai mare pentru acest tip de material.

Să analizăm pe scurt câteva dintre aceste aspecte:

Securitate

Aluminiul este un material robust în mod natural, așa că, spre deosebire de lemn sau uPVC, puteți fi siguri că ramele dvs. nu se vor îndoi sau sparge niciodată. PAS24 este un standard minim de securitate pe care toate ferestrele moderne trebuie să îl îndeplinească, indiferent de materialul din care sunt fabricate, dar aluminiul este structural mai robust.

Izolație

Chiar dacă un cadru din aluminiu poate fi mai rece la atingere decât un cadru din uPVC, atât ferestrele din aluminiu, cât și cele din uPVC vor oferi grade destul de egale de căldură și izolare. În timp ce cadrul are o anumită influență asupra ratingului de eficiență, geamul și faptul că fereastra este cu geam dublu sau triplu au cel mai mare impact.

Întreținere

Ferestrele din aluminiu pot dura între 30 și 45 de ani, dar ferestrele din uPVC durează doar între 25 și 30 de ani. Singura îngrijire reală necesară pentru ambele materiale este o simplă spălare cu un prosop și o atenție periodică acordată încuietorilor și feroneriei. Cu toate acestea, spre deosebire de uPVC, aluminiul nu se va deforma, nu se va decolora și nu se va îngălbeni și nu se va coroda niciodată, ceea ce vă oferă o liniște totală.

Buget

Există o concepție greșită conform căreia ferestrele din aluminiu sunt mai scumpe decât cele din uPVC și, deși acest lucru poate fi adevărat în funcție de dimensiunea și designul pe care le alegeți, acestea sunt, de asemenea, o investiție superioară pe termen lung și un bun foarte râvnit care va crește valoarea casei dumneavoastră.

Sustenabilitate

Ferestrele din uPVC sunt construite în cele din urmă din plastic, care este generat din petrol. Deși există o tendință de utilizare a materialelor reciclate în fabricarea ferestrelor uPVC, acestea nu vor putea niciodată să concureze cu aluminiul, care este o resursă cu adevărat durabilă. Ferestrele din aluminiu pot fi reciclate nu doar o singură dată, ci și de mai multe ori, fără nicio pierdere de calitate. Este demn de remarcat faptul că peste 90% din tot aluminiul utilizat în construcții a fost reciclat cel puțin o dată, utilizând doar o fracțiune din energia necesară pentru a-l crea în primul rând.

 

Share

Lasă un răspuns