De ce ferestrele mari sunt fabricate din aluminiu?

Până de curând, ferestrele mai mari au fost folosite doar pentru proiecte comerciale mari, cum ar fi clădirile de birouri, zgârie-norii și casele foarte scumpe.

În prezent, nu este neobișnuit să vedem case obișnuite cu ferestre mari pentru a permite o iluminare mai bună și mai naturală în casă.

Cu toate acestea, cu cât fereastra este mai mare, cu atât este mai puțin obișnuit să vedem rame realizate din PVC, și asta dintr-un motiv principal bun: Metalul are proprietăți structurale mai bune pentru structurile mari în comparație cu vinilul.

Folosirea aluminiului sau a oțelului ca material este o chestiune de costuri, dar și de preferințe. Cu toate acestea, s-a dovedit că aluminiul este superior oțelului, deoarece este mai ieftin, mai ușor de reciclat și oferă aceleași parametri de performanță sau chiar mai buni.

În prezent, aluminiul este materialul preferat din mai multe motive. În timp ce ferestrele din PVC își au locul lor și sunt cea mai rentabilă opțiune pentru înlocuiri sau ferestre noi(când ne referim la costul inițial), aluminiul nu poate fi egalat pentru cei care caută ceva mai mult. Care sunt avantajele utilizării ferestrelor din aluminiu?

Mai discrete și mai elegante
Ferestrele din aluminiu oferă toate avantajele ferestrelor din PVC într-o fereastră sau ușă considerabil mai subțire, potrivit companiilor experte în ferestre, arhitecților și sectorului de calitate în domeniul îmbunătățirii locuințelor. Ușile pliabile din aluminiu, de exemplu, sunt mult mai subțiri, au o feronerie mai discretă și lasă să intre semnificativ mai multă lumină.

Permite scalarea dimensiunii ferestrei
Aluminiul permite ferestre și uși considerabil mai mari datorită liniilor sale subțiri și rezistenței. În timp ce multe sisteme din PVC se bazează pe tehnici specifice și meticuloase pentru a satisface nevoile unor deschideri structurale mari, ferestrele din aluminiu pot fi construite mai mari și mai înalte doar deoarece aluminiul are proprietăți structurale care permit acest lucru natural, fără multe probleme. Sistemele de aluminiu de calitate permit în prezent ca ușile să aibă o lățime de 1200 mm, ușile glisante să aibă o înălțime de 3000 mm și să fie create ecrane panoramice din sticlă.

Clădiri mai mari, ferestre mai mari
De obicei, cu cât clădirea este mai mare, cu atât ferestrele sunt mai mari, mai ales în ultima vreme, odată cu noile practici de proiectare care devin tendințe. Cu atât mai mult atunci când se construiesc structuri mari, cum ar fi clădirile de birouri și zgârie-norii, care pun o cantitate imensă de stres asupra structurii în sine. Ramele din aluminiu pot ajuta la disiparea acestui stres și permit o mai bună stabilitate generală, precum și flexibilitate.

Share

Lasă un răspuns