De ce sunt Importante Geamurile și Luminatoarele pentru o Casă Pasivă?

Ferestrele și ușile cu geamuri lasă să pătrundă lumina și aerul proaspăt, oferind în același timp priveliști care leagă zonele de locuit interioare și exterioare. Cu toate acestea, ele pot fi o sursă semnificativă de câștig de căldură nedorită în timpul verii și de pierderi de căldură în timpul iernii.

Geamurile pot pierde până la 40% din energia termică a unei case, în timp ce câștigă până la 87% din căldură. Soluțiile de geamuri adecvate pentru orientarea și climatul dumneavoastră, precum și dimensiunea și poziția deschiderilor de ferestre în designul dumneavoastră, pot ajuta la rezolvarea multora dintre aceste probleme de performanță termică.

Folosiți Sistemul de evaluare energetică a ferestrelor (WERS), care clasifică diferite produse pentru ferestre în funcție de performanța lor energetică și legată de energie.

Luminatoarele pot îmbunătăți semnificativ eficiența energetică și confortul. Acestea sunt o sursă excelentă de lumină naturală, admițând poate de peste trei ori mai multă lumină decât o fereastră verticală de aceeași dimensiune, și pot contribui, de asemenea, la ventilația naturală.

Cu toate acestea, ele pot fi o sursă semnificativă de câștig de căldură nedorită în timpul verii și de pierderi de căldură în timpul iernii. Dimensiunea și spațierea (pentru a reduce strălucirea și câștigul de căldură), eficiența energetică și adecvarea climatică sunt toți factori care trebuie luați în considerare atunci când alegeți între diferitele alternative de luminatoare disponibile.

Lasă un răspuns